wtorek, 18 października 2011

SPIRULINA CHLORELLA PLUS

Produkt Firmy CALIVITA®



 




W cenie detalicznej - 120 PLN
W cenie klubowej    - 90 PLN


Spirulina Chlorella PLUS to następna nowość w przebogatej ofercie CaliVita®. Poza dobrze znaną niebiesko-zieloną algą – spiruliną, zawiera inny doskonały gatunek glonów – chlorellę.
Działanie tych alg uzupełnia i wzmacnia dodatek trawy pszenicznej i lucerny siewnej (alfalfa) – znanych z cennych właściwości alkalizujących oraz opatentowanej mieszanki zielonych składników i ekstraktu luteiny i likopenu.

Spirulina to niezwykle cenne źródło wielu substancji odżywczych. Może zawierać nawet do 70% białka, ponadto jest bogata w witaminy z grupy B, fitocyjaniny, chlorofil, beta karoten (ma więcej beta-karotenu, niż marchew), jak również w witaminę E i niektóre składniki mineralne.

Chlorella również oferuje nam wysokiej jakości białko (około 60%), witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, witaminy z grupy B, kwas foliowy, dobrze przyswajalne przez organizm składniki mineralne, np. żelazo oraz niezbędny błonnik, który wiąże metale ciężkie.

Algi - "Zielone złoto"

Algi to około 25000 gatunków - od mikroskopijnych rozmiarów, po ogromne morskie algi brunatne. To niezwykle bogate źródło witamin, minerałów, aminokwasów, enzymów i nienasyconych kwasów tłuszczowych, coraz bardziej poszukiwanych przez współczesnego człowieka jako składniki odżywcze, które współczesny człowiek może traktować jako cenne lekarstwo na większość dolegliwości.

Algi, ze względu na mniejsze prawdopodobieństwo skażenia środowiska niż na ziemi, a także ogromne bogactwo składników odżywczych i białek roślinnych - ok. 3 razy więcej niż w mieście - traktowane są już dziś, jako "superfood of the future" - najlepszy pokarm dla człowieka w najbliższej przyszłości. Już obecnie są doskonałym uzupełnieniem żywienia diety wegeteriańskiej.

Chlorofil

Kolejnym atutem alg jest chlorofil, dzięki któremu zarówno Spirulina, jak i Chlorella stanowią idealne uzupełnienie diet odkwaszających i oczyszczających. Chlorofil oczyszcza organizm ze zbędnych produktów przemiany materii, reguluje pracę jelit oraz niweluje nieprzyjemne zapachy ciała.

Algi słyną z posiadania chlorofilu zwanego "krwią roślin", w których znajduje się beta karoten (beta carotene) -  antyoksydant - "ochraniacz" przed nadmiernym promieniowaniem słonecznym.
Struktura chlorofilu
jest bardzo zbliżona do hemu, barwnika krwi. Chemicy zauważyli tu pewną analogie pomiędzy budową cząsteczki hemoglobiny i chlorofilu. Cząsteczka hemoglobiny ma prawie taki sam kształt jak cząsteczka chlorofilu. Hemoglobina posiada w swoim centrum atom żelaza (Fe), natomiast chlorofil atom magnezu (Mg). W skład chlorofilu wchodzi 2,7% magnezu co daje kolor liści i igieł. Kiedy brązowieją igły sosny lub świerku, oznacza to anemię roślin - dajemy nawozy z magnezem.

Chlorofil posiada zdolność prowadzenia reakcji fotochemicznej, której energia kumuluje się w trwałych związkach biochemicznych. Glonom ten związek jest niezbędny do przyswajania promieni słonecznych i ich zamianę na energię.
W reakcji tej bardzo pomocny jest pewien pierwiastek śladowy - german. Jako półprzewodnik, umożliwia roślinom przekształcanie światła słonecznego w małe prądy elektryczne, które z kolei rozszczepiają tlen i wodór. Wzbogaca komórki w tlen. Dzięki temu, chlorofil, podobnie jak hemoglobina ma ogromną zdolność i łatwo łączy się z tlenem. Gdziekolwiek znajdzie się w Twoim organizmie, jako idealny chelator, zawsze ciągnie ze sobą tlen i zabiera niepotrzebne komórkom produkty przemiany materii.

Chlorofil ma szczególne znacznie w chorobach układu odpornościowego, nowotworach i chorobach autoimmunologicznych (zapalenie stawów, porfiria, łuszczyca, alergia, stwardnienie rozsiane itd.). W walce z chorobami skórnymi w tym wrzody, wirusami  w tym z HIV oraz w białaczkach.


Chlorofiliny są jednymi z najsilniejszych antyoksydantów, jakie kiedykolwiek badano.

Jod

Algi zawierają łatwo przyswajalny jod niezbędny do produkcji hormonów tarczycy.

„Green foods”

Produkt został wzbogacony w mieszaninę "zielonych składników", w tym:

kapustę, szpinak, natkę pietruszki, brukselkę, liście aloesu, brokuły, trawę pszeniczną, liście lucerny siewnej, które zgodnie ze światowym trendem „green foods”, oznaczają naturalne produkty spożywcze wykazujące działanie odżywcze, oczyszczające, wzmacniające układ immunologiczny oraz wspomagające utrzymanie właściwej równowagi kwasowo-zasadowej. Dodatkowo zawarte w produkcie: korzeń mniszka lekarskiego i korzeń czarnej rzodkwi wspomagają pracę układu pokarmowego, w tym prawidłowe funkcjonowanie wątroby, zaś luteina i likopen to składniki aktywne posiadające silne właściwości antyoksydacyjne.

Preparaty z alg takie jak Spirulina Chlorella Plus, Ocean 21 i Spirulina Max, mogą się okazać wręcz niezastąpione dla ludzi stosujących dietę bezmięsną, dla alergików astmatyków oraz osób z przewlekłymi przeziębieniami oraz w dekontaminacji jako podstawowy składnik diety dekontaminującej.

Spirulina Chlorella Plus:

- odtruwa z metali ciężkich oraz z toksyn (wytwarzanych w Twoim organizmie poprzez złe odżywianie oraz obecność pasożytów: grzybów, bakterii, robaków), dokładnie drenuje organizm oraz jego wszystkie narządy wewnętrzne, a szczególnie wątrobę, wspaniale czyści i tonizuje jelito, wspomaga wydalanie zbędnych substancji na zewnątrz na zasadzie chelatacji;

- w dużym stopniu przyczyna się do poprawy wyników badań morfologicznych szczególnie u osób stosujących leki chemiczne, chemioterapie oraz bardzo osłabionych i anemicznych;

- przywraca równowagę kwasowo-zasadową (homeostazę) - podstawę w drodze do zdrowia i lepszego samopoczucia, a dla pasożytów (patogennych bakterii, grzybów, robaków) oraz dla wirusów,  stwarza niekorzystne warunki rozwoju w organizmie;

- poprawia przemianę materii i przemiany metaboliczne:

  • redukuje złogi tłuszczowe, tzn.  wspomaga utrzymanie prawidłowej wagi ciała, sprzyja odchudzaniu oraz walczy z cellulitis;
  • wspomaga funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego poprzez oczyszczanie z nadmiaru cholesterolu i trójglicerydów;
  • znakomita w profilaktyce podagry (DNA) dzięki neutralizacji zakwaszających organizm kryształków kwasu moczowego (morski magnez i wapń);
  • pomocna w cukrzycy, gdyż wspomaga  stabilizację glukozy we krwi;

- ułatwia adaptację do trudnych warunków i zwiększa Twoją odporność na stres, w depresji odpręża, przywraca równowagę nerwową;

- oczyszcza i odtruwa organizmu z metali ciężkich i innych toksyn, w tym promieniotwórczych;

-algi są istotnym składnikiem diety dekontaminującej;

    - działa przeciwzapalnie w problemach z układem moczowo-płciowym, w zapaleniu stercza (prostata);

    - regeneruje ścianki jelita grubego, regeneruje jego nerwy i mięśnie, chroni śluzówkę jelita oraz  żołądka (wrzody żołądka i dwunastnicy) przez stanami zapalnymi; choroby jelit (celiakia, choroba Leśniowskiego-Crohna, zespół wrażliwego jelita i inne);

    - bardzo pomocna w cukrzycy (owrzodzenia podudzi, stopa cukrzycowa, retinopatia cukrzycowa i inne problemy z układem krążenia);

    - inne stany zapalne, m.in.: reumatoidalne zapalenie stawów (artretyzm), zapalenie jajników, szyjki macicy lub śluzówki pochwy;

    - w infekcjach, stany pleśnicy jamy ustnej, grzybice i infekcje bakteryjne  narządów płciowych, drożdżaki w pochwie;

    - dodaje energii  w zespole przewlekłego zmęczenia, pomocny w  bólach mięśniowych, kości, głowy, w fibromialgii, w zespole napięcia przedmiesiączkowego oraz podczas klimakterium;

    Spirulina Chlorella PLUS – 100 tabletek


    Składniki aktywne/1 tabletka:
    Sproszkowana Spirulina ....................... 250 mg
    Sproszkowana Chlorella ........................ 250 mg
    Sproszkowana trawa pszeniczna .......... 100 mg
    Sproszkowane liście lucerny siewnej ... 100 mg
    Opatentowana mieszanka* .................. 140 mg

    Sposób użycia: 1 tabletka dziennie 1/2 godziny przed posiłkiem.



    UWAGA!
    • Osoby mające problemy z tarczycą przed zażyciem preparatu powinny skorzystać z konsultacji lekarskiej.
    • Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
    • Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
    • Produkt należy przechowywać zamknięty, w suchym i chłodnym miejscu niedostępnym dla dzieci.

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz