wtorek, 18 października 2011

Zachowaj młodość jak najdłużej. Spowolnij procesy starzenia się !!!

XANTHO PLUS


Antyoksydanty w kapsułkach

 



Cena detaliczna: 118 zł

Zasadniczym składnikiem Xantho Plus jest unikalny owoc rosnący w Azji – mangostan. Zawiera on cenne ksantony. Dzięki silnym właściwościom antyoksydacyjnym chronią one komórki przed szkodliwym wpływem wolnych rodników.

Wskaźnik ORAC, który oznacza zdolność absorpcji wolnych rodników, dla soku z mangostanu, w porównaniu z innymi owocami jest bardzo wysoki i wynosi ok. 17000!!

Ekstrakt z owoców mangostanu jest standaryzowany na zawartość alfa-mangostyny (jednego z najlepiej przebadanych ksantonów) i polifenoli. Mangostan pochodzi z Archipelagu Malajskiego, w Azji Wschodniej i zgodnie z legendą został podarowany ludziom przez Buddę, po poznaniu i odczuciu jego dobroczynnego działania. Ze względu na fakt, iż mangostan znany jest jako najbogatsze źródło cennych ksantonów, został okrzyknięty owocem bogów.
Garcinia mangostana (Mangostan) - to niezwykłe bogactwo rozmaitych substancji o silnych właściwościach antyoksydacyjnych, czyli przeciw niszczeniu komórek naszego organizmu (ksantyn, polifenole i katechiny).
Dodaj do swojej codziennej diety substancje antyoksydacyjne, które stanowią ważną obronę przed procesem starzenia się i związanymi z tym chorobami. Produkty zawierające mangostan wiele razy mocniej nasycają nasz organizm w antyoksydanty niż znane z leczniczego działania np. 5 razy słabsze pod tym względem produkty z owocu noni, 8-10 razy słabsze z borówki i czarnej jagody oraz 11-20 razy słabsze truskawki i maliny.
Wyniki badań naukowych mówią, że mangostan dzięki licznym ksantonom osiągnął obecnie najwyższy wskaźnik ORAC.
Odkryto, że żywność z wysokim ORAC podnosi pojemność antyoksydacyjną ludzkiej krwi o 10 - 25%, pomagając zwiększyć zdolność uczenia się i zapobiegać utracie długoterminowej pamięci, utrzymując w zdrowiu komórki mózgu. Chroni komórki organizmu przed zniszczeniem przez nieustannie bombardującymi je wolnymi rodnikami.

Wszyscy pragniemy zachować witalność i młodość, a także siłę, wigor, entuzjazm, atrakcyjność. Niestety wraz z upływem czasu aktywność biologiczna naszego organizmu w naturalny sposób obniża się. Wynika to z genetyki, która wpływa na długość życia w 15-20%, natomiast ponad 80% to czynniki środowiskowe, a przede wszystkim styl życia, jaki prowadzimy. Mimo iż wskazówki zegara tykają to jednak w dużym stopniu stan naszego organizmu zależy od nas samych. Już dziś działaj racjonalnie, zastosuj powyższe wskazówki, zacznij realizować marzenie o dłuższej młodości i ciesz się życiem
Stosuj Xantho PLUS!!!

Powszechnie wiadomo, że na nasz organizm niekorzystny wpływ mają wolne rodniki, które również przyspieszają proces starzenia się. Wolne rodniki to atomy, grupy atomów lub cząsteczki zdolne do samodzielnego istnienia, mające jeden lub więcej niesparowanych elektronów. Taki układ jest nietrwały i dąży do przyjęcia elektronu/ów  w celu  przywrócenia  ich właściwego stanu. Wolne rodniki uzupełniają brakujący elektron/y z  otaczających komórek powodując, że ulegają one procesowi utleniania! Proces powstawania wolnych rodników tlenowych jest procesem fizjologicznym związanym z oddychaniem. Istnieje jednak wiele przyczyn, które sprawiają, że ilość wolnych rodników gwałtownie wzrasta. Należą do nich: zanieczyszczenie środowiska (tj. wody, gleby, powietrza), palenie tytoniu, promieniowanie jonizujące, nadmierna ekspozycja na działanie promieni UV, promieniowanie pochodzące z ekranów monitorów, telewizorów, kuchenek mikrofalowych, produkty spożywcze zawierające pestycydy, herbicydy, chemiczne konserwanty, metale ciężkie, kosmetyki i leki zawierające substancje szkodliwe dla zdrowia, np.: glin (Al) w kosmetykach przeciwpotowych, stres, toczące się w organizmie stany zapalne, procesy neutralizowania dużej ilości toksyn w wątrobie.

Skutki działania wolnych rodników:
* uszkodzenie i niszczenie komórek ustroju,
* zaburzenie struktury i funkcji białek, które są podstawowym składnikiem budulcowym organizmu i odpowiadają za jego prawidłowe funkcjonowanie,
* zaburzenie właściwej struktury kolagenu,
* utlenianie tłuszczów,
* powstanie i nasilenie wielu stanów chorobowych (np. choroba  niedokrwienna serca),
* uszkodzenie struktury DNA i RNA,
* upośledzenie funkcji układu nerwowego i immunologicznego.

W związku z dużą ilością różnorodnych czynników działających niekorzystnie na nasz organizm musimy zadbać o jego ochronę.

1. Podstawa to właściwe odżywianie: urozmaicone i pełnowartościowe posiłki, wyeliminowanie cukru, picie codziennie dużej ilości wysokiej jakości, czystej wody. W szczególności istotne znaczenie ma dostarczenie organizmowi związków wykazujących silne właściwości antyoksydacyjne, które neutralizują wolne rodniki. Nasza dieta jednak często pozostawia wiele do życzenia, spożywamy zbyt mało warzyw i owoców, które stanowią ochronę przed wolnymi rodnikami, dlatego też zalecana jest suplementacja.

W ofercie CaliVita®  pojawił się nowoczesny produkt Xantho PLUS, który zawiera ekstrakty z:
owoców mangostanu,
liści zielonej herbaty, zielona herbata xantho plus
owoców grejpfruta,
nasion winogron,
owoców granatu,
owoców borówki czernicy,
sproszkowane owoce borówki wysokiej.

Moc tych owoców związana jest z obecnością wielu substancji biologicznie czynnych, które posiadają silne działanie antyoksydacyjne. Składniki te działają synergistycznie, wzajemnie wzmacniając i nasilając swoje działanie.

Unikalnym składnikiem Xantho PLUS jest ekstrakt z owoców mangostanu (Garcinia mangostana), który jest źródłem ksantonów, posiadających silne właściwości antyoksydacyjne.

Produkt jest standaryzowany na jeden z nich - alfa-mangostynę. Wartość ORAC*, czyli wskaźnik zdolności absorpcji wolnych rodników dla soku z mangostanu wynosi ponad 17 000. Nie bez przyczyny owoc mangostanu  nazywany jest owocem bogów.

Preparat jest standaryzowany również na zawartość galusanu epigalokatechiny (EGCG) pochodzącego z ekstraktu z liści zielonej herbaty. EGCG to polifenol o właściwościach przeciwutleniających 100 razy silniejszych niż witamina C oraz 25 razy silniejszych niż witamina E.

Ekstrakt z nasion winogron jest standaryzowany na zawartość proantocyjanidyn, które wykazują korzystny wpływ na komórki dzięki działaniu antyoksydacyjnemu i wspomagają prawidłową strukturę naczyń krwionośnych.

Zaś ekstrakt z owoców granatu jest standaryzowany na zawartość kwasu elagowego – doskonałego obrońcy komórek, m.in. zabezpiecza je przed niszczącym działaniem promieniowania UV.

2. Właściwa masa ciała.

3. Higiena ciała.
4. Zdrowy styl życia: odpowiednia ilość odpoczynku, snu, aktywność fizyczna, unikanie alkoholu, palenia tytoniu.

5. Unikanie stresów w pracy i w życiu osobistym.


Składniki aktywne/1 kapsułka:

XanthosteenTM  - ekstrakt z owocu mangostanu
- 166,7 mg

(std. 10% alfa-mangostyna, 20% polifenole)                          

Ekstrakt z liści zielonej herbaty - 150,0 mg

(std. 45% galusan epigalokatechiny)                               

Ekstrakt z grejpfruta (40:1) - 25,0 mg

Ekstrakt z nasion winogron - 10,0 mg

(std. 95% proantocyjanidyn)

Ekstrakt z granatu - 5,0 mg

(std. 20% kwasu elagowego)

Ekstrakt z owoców borówki czernicy - 5,0 mg
Sproszkowane owoce borówki wysokiej - 5,0 mg
xantho-plus-antyoksydanty
Składniki działają synergistycznie, wzajemnie wzmacniając
i nasilając swoje działanie.

Ekstrakt z owoców mangostanu - jeden z najlepiej poznanych ksantonów - o silnych właściwościach antyoksydacyjnych. wartość ORAC* dla soku z mangostanu wynosi ponad 17 000. Mangostan pochodzi z Archipelagu Malajskiego w Azji Południowej. Owoc mangostanu zawiera: cukry, olejki eteryczne, sole mineralne, witaminy, pochodne fenolowe.

Ekstrakt z liści zielonej herbaty - posiada silne właściwości antyoksydacyjne. Dobroczynne właściwości zielonej herbaty są znane od wieków. Zielona herbata zawiera dużą ilość garbników - m. in. katechiny, taninę, kofeinę, cukry, związki białkowe, kwasy organiczne, enzymy, glikozydy, witaminy (beta karoten, B1, B2, PP, C, P, K). wykazuje korzystny wpływ na metabolizm, układ nerwowy, układ krążenia, układ oddechowy, pozytywie wpływa na wątrobę, nerki oraz skórę.

Ekstrakt z owoców grejpfruta - bogaty w witaminy z grupy B, witaminę E, P, C, flawonoidy, terpeny. Aktywne składniki ze względu na silne właściwości antyoksydacyjne stanowią ochronę komórek przed działaniem wolnych rodników.

Ekstrakt z nasion winogron - wspomaga prawidłową strukturę naczyń krwionośnych, wykazuje właściwości antyoksydacyjne.

Ekstrakt z owoców granatu - Granat stanowi doskonałe źródło witaminy C, cukrów, kwasu cytrynowego, tanin, antocjanów, katechin. owoc granatu to wspaniały antyutleniacz, wpływający korzystnie na pracę układu krwionośnego.

Ekstrakt z owoców czarnej borówki czernicy i sproszkowane owoce borówki wysokiej
- posiada znane właściwości przeciwutleniające. Zawiera cukry, witaminy z grupy B, beta karoten, witaminę C, garbniki katechinowe, glikozydy, kwasy organiczne, karotenoidy, pektyny. Aktywne składniki borówki wpływają na utrzymanie właściwej struktury naczyń krwionośnych i wspomagają pracę narządu wzroku.

Zalety Xantho PLUS

Xantho PLUS zawiera ekstrakty z owoców, w których została zachowana naturalna harmonia składników czynnych, co wpływa na wzajemny synergizm ich działania i zwiększa ich biodostępność dla organizmu. Składniki aktywne produktu – jako silne antyoksydanty – stanowią dodatkową obronę organizmu przed działaniem wolnych rodników. Chroniąc nasze komórki przed utlenianiem, mogą wspomagać opóźnienie procesu starzenia się organizmu i wpływać korzystnie na układ krążenia.

Komu można polecić Xantho PLUS?
■ osobom odżywiającym się nieracjonalnie;
■ osobom nadużywającym alkoholu i niektórych farmaceutyków;
■ osobom starszym;
■ osobom aktywnym fizycznie i wykonującym cieżką pracę fizyczną;
■ osobom mieszkającym w zanieczyszczonym środowisku;
■ aktywnym i biernym palaczom, alergikom;
■ osobom pracującym w szkodliwych warunkach;
■ wszystkim tym, którzy chcą zapewnić sobie ochronę przed działaniem wolnych rodników.

Dawkowanie:
1 kapsułka dziennie

Zawartość:
90 kapsułek

xanto-plus-antyoksydanty

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz